Na Pravnom fakultetu Sveučilišta u Rijeci trenutno studira preko 2 000 studenata (preddiplomske, diplomske i poslijediplomske razine studija).  Studentima je na raspolaganju Ured za studente, računalna učionica, knjižnica, kantina i posebna prostorija za studentske udruge. 
 


 

 

 

Obavijesti i novosti za sve studente
 

 

Zimska škola iz područja izbjegličkog prava

Refugee Law in Istanbul: Current Challenges to 1951 Geneva Convention

održat će se od 29. siječnja do 3. veljače 2018. godine u Istanbulu
rok za prijavu: 12. siječnja 2018. godine

Opširnije...

Promocija stručnih prvostupnika i stručnih specijalista javne uprave 20. prosinca

Dana 20. prosinca 2017. godine (srijeda) na Pravnom fakultetu Sveučilišta u Rijeci, ul. Hahlić br. 6 (dvorana br. I), održat će se dvije promocije:

  • Svečana promocija stručnih prvostupnika javne uprave  za studente koji su diplomirali u periodu od 28.11.2016. do 30.11.2017. godine održat će se u 12,00 sati.
  • Svečana promocija stručnih specijalista javne uprave  za studente koji su diplomirali u periodu od 20.12.2016. do 30.11.2017. godine održat će se u 13,30 sati.

Poziv na predstavljanje knjige

Kroatiens Küste im Lichte der Habsburgermonarchie

na Filozofskome fakultetu, 13. prosinca 2017. godine

Poziv na sudjelovanje u globalnom istraživanju

Ove godine će se prvi put u Hrvatskoj provesti Global Drug Survey. Riječ je o neovisnom i najvećem svjetskom istraživanju uporabe droga koje obuhvaća preko 100 000 sudionika godišnje. Cilj istraživanja je dobiti informacije od konzumenata alkohola i droga, a kako bi se osigurale mjere smanjenja šteta vezane uz konzumaciju navedenih sredstava. Neke od tema obuhvaćenih istraživanjem tiču se upozorenja na alkoholnim pićima, darkneta, novih psihoaktivnih tvari, microdosinga, prestanka konzumacije kanabisa itd.  Jedna od glavnih kritika istraživanja tiče se činjenice da se ono ne provodi na reprezentativnim uzorcima. Unatoč tome, istraživanje daje dobar uvid u praćenje problema droga, osobito novih, brzo rastućih, trendova.

Opširnije

Poveznica na istraživanje

Radionica: Implementacija superračunalnog sustava Bura u istraživanju i znanosti

Centar za napredno računanje i modeliranje održat će uvodnu radionicu pod nazivom „Implementacija superračunalnog sustava Bura u istraživanju i znanosti“. Radionica je dio Interreg InnoHPC EU projekta čiji je cilj između ostalog učiniti superračunalnu infrastrukturu dostupnijom znanstvenicima i studentima, kako bi se šira grupa upoznala sa načinom i mogućnosti korištenja superračunalnog sustava Bura. Ovom radionicom znanstvenici i studenti, zainteresirani sudionici saznati će načine korištenja superračunala kao sredstva za razvoj znanosti i istraživanja.

Radionica će biti održana 19. prosinca 2017. godine u zgradi Sveučilišnih odjela na Kampusu Sveučilišta u Rijeci.

Zainteresirani znanstvenici i studenti zamoljeni su da se registriraju za sudjelovanje na radionici. Registraciju je moguće obaviti ispunjavanjem prijavnog obrasca na web stranici Centra (http://cnrm.uniri.hr/radionica-bura/) ili na email na adresu centra Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. .

Zbog ograničenog broja radnih mjesta i potrebe rezervacije adekvatne prostorije molimo Vas da registraciju obavite u što skorije vrijeme.

Više informacija

Poziv za stažiranje u zastupničkom uredu u Europskom Parlamentu

Prijave do 15. prosinca 2017. godine

Opširnije...

Natječaj Fonda za stipendiranje hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata i djece hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata

Fond za stipendiranje hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata i djece hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata raspisao je Natječaj za dodjelu stipendija u školskoj odnosno akademskoj 2017./2018. godini.
Rok za prijavu je 22. prosinca 2017. godine.
 
Tekst Natječaja kao i obrasci za prijavu nalaze se ovdje.