Povežite se s nama:
 
Poruka

Naslovnica

Održana ljetna škola ELESS 2018 - European Law and Economy Summer School

Svečanom podjelom diploma, 13. srpnja 2018. završena je prva ljetna škola ELESS – European Law and Economy Summer School 2018, održana na Fakultetu za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu u Iki od 9. do 13. srpnja 2018. godine. Ljetna škola organizirana je u suradnji Pravnog fakulteta Sveučilišta u Rijeci te Fakulteta za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu uz potporu Zaklade Hanns-Seidel.
Škola je bila posvećena raznovrsnim temama europskih integracija i namijenjena studentima iz područja društvenih i humanističkih znanosti (pravo, ekonomija, politologija, filozofija). Predavanja i radionice održavali su nastavnici s hrvatskih sveučilišta te stručnjaci iz prakse.
Posebna gošća bila je prof. dr. sc. Vesna Tomljenović, sutknjia Općega sudu EU-a, koja je putem videokonferencijske veze iz Luxembourga održala predavanje o ulozi, položaju i postupcima pred tim sudom.  U poticajnom okruženju, uz inovativne metode učenja i multidisciplinarni pristup, studenti iz Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Slovenije i Italije imali su priliku proširiti svoja znanja i kompetencije u pravnim i društveno-ekonomskim aspektima funkcioniranja Europske unije.
Otvorenju su prisustvovale prof. dr. sc. Snježana Prijić-Samaržija, rektorica Sveučilišta u Rijeci, prof. dr. sc. Vesna Crnić-Grotić, dekanica Pravnoga fakulteta Sveučilišta u Rijeci i  prof. dr. sc. Dora Smolčić-Jurdana, dekanica Fakulteta za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu Sveučilišta u Rijeci.



 

 
.