Povežite se s nama:
 
Poruka

Naslovnica

Naši studenti prate najnovije kaznenopravne teme

U ponedjeljak, 10. prosinca 2018., naši su studenti koji slušaju kolegij Maloljetničko kazneno pravo prisustvovali II. međunarodnoj bienalnoj konferenciji Udruga sudaca za mladež, obiteljskih sudaca i stručnjaka za djecu i mladež (USZM) o Stop programu „Prava djece i mladih u kaznenom postupku i izazovi u primjeni alternativnog pristupa/mjere diverzije“. Uz polaznike ovog kolegija, na konferenciji su bila i 3 studenta na Erasmus+ razmjeni koji pohađaju kolegij Juvenile Justice Law.
 

Konferenciju je organizirala USZM u suradnji s Poliklinikom za zaštitu djece Grada Zagreba, Gradom Zagrebom, Hrabrim telefonom i uz podršku švicarske zaklade Terre des hommes. Izlagači su bili neki od vodećih stručnjaka iz područja Maloljetničkog kaznenoga prava, uključujući Renate Winter, članica Odbora UN za prava djece, Astrid Podsiadlowski, voditeljica Odjela za prava djece Agencije EU za temeljna ljudska prava, Ingrid Breit, iz Glavne uprave Pravosuđe i potrošači Europske komisije, i Antony Capizzi, predsjednik Nacionalne udruge sudaca za mladež i obiteljskih sudaca u SAD. Među izlagačima bila je i docentica Dalida Rittossa s našeg fakulteta.




Na slici su studenti s dr. sc. Lanom Petö Kujundžić, predsjednicom Udruge sudaca za mladež, obiteljskih sudaca i stručnjaka za djecu i mladež, Davorkom Lalić Lukač, tajnicom te Udruge, te Astrid Podsiadlowski, Odjela za prava djece Agencije EU za temeljna ljudska prava.


 

 

 
.