Povežite se s nama:
 
Poruka

Naslovnica

Održana druga sesija 3. UEFA Football Law Programma u organizaciji UEFA-e i Pravnog fakulteta u Rijeci

Od 10. do 14. veljače 2020. godine, Pravni fakultet u Rijeci bio je domaćinom i suorganizatorom druge sesije UEFA-inog programa edukacije pravnika UEFA Football Law Programme. Riječ je o programu edukacije iz područja sportskog prava u nogometu, a namijenjen je pravnim stručnjacima s višegodišnjim iskustvom koji dolaze iz europskih i svjetskih nogometnih saveza i nogometnih klubova te odvjetnicima koji se bave zastupanjem igrača ili nogometnih klubova. Program se odvija u četiri sesije u pet različitih gradova, a uz Rijeku, gradovi domaćini su švicarski Nyon (sjedište UEFA-e) i Lausanne (sjedište CAS-a), turski Istanbul i talijanska Venecija.


Prvi dan hrvatskog dijela programa edukacije održan je u sjedištu Hrvatskog nogometnog saveza u Zagrebu, dok su preostale dane sudionici boravili u Rijeci, na Pravnom fakultetu u Rijeci te na stadionu i trening kampu HNK Rijeke. Ova sesija bila je usredotočena na temu sustava transfera u nogometu, a predavači su bili ugledni pravnici iz FIFA-e, UEFA-e, Engleskog nogometnog saveza te odvjetnici i pravnici Arbitražnog suda za sport (CAS).
 

Potporu ovom važnom događaju za Hrvatsku, Rijeku i naše sveučilište dali su Hrvatski nogometni savez, HNK Rijeka, Turistička zajednica Kvarnera te Grad Rijeka na čemu im je Pravni fakultet u Rijeci, kao suorganizator događaja, izuzetno zahvalan.


Detaljnije o samom događaju možete pronaći na HNS-ovim internetskim stranicama i u videu HNK Rijeke.


 
 
.