Povežite se s nama:
 
Poruka

Naslovnica

Održana Konferencija PRAVO&NOGOMET 2022.

Prošlog se tjedna, od 11. do 13. travnja 2022. u Opatiji, održala studentska Konferencija PRAVO&NOGOMET 2022.

S ponosom možemo istaknuti da je studentica 5. godine našeg Fakulteta, Leonarda Šenvald, sudjelovala kao glavna organizatorica, uz pomoć našeg studenta 3. godine Matka Anića, u partnerstvu s kolegama s Pravnog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, a organizaciji su se pridružili i kolege s Pravnog fakulteta Sveučilišta u Splitu i Osijeku. Prvo izdanje Konferencije organizirao je Studentski zbor Pravnog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, a ove godine projekt je formalno organiziran pod okriljem studentskih zborova svih hrvatskih pravnih fakulteta te je pokazao da je međusveučilišna suradnja itekako poželjna i odlično prihvaćena. Također, podršku u suorganizaciji dao je i Centar za sportsko pravo, politike u sportu i sportsku diplomaciju Fakulteta, odnosno izv. prof. dr. sc. Vanja Smokvina.

U gotovo četiri dana zajedničkog učenja i neizostavnog druženja bio je vidljiv interes za najvažnijom sporednom stvari na svijetu, nogometom, ali u okviru sportskog prava čija ja tema prava i nogometa privukla velik broj studentica i studenata, što je bilo vidljivo brojem od gotovo 120 sudionika te njihovim aktivnim sudjelovanjem kroz cjelokupnu konferenciju.

U nedjelju 10. travnja, HNK Rijeka ugostila je sudionike na utakmici Rijeka - Dinamo koja je poslužila kao uvertira u samu konferenciju. U ponedjeljak, 11. travnja u dvorani opatijskog hotela Admiral, uslijedilo je službeno otvaranje Konferencije s pozdravnim govorom zagrebačke studentice Karle Nogić. Potom su se studentima obratili i dekan zagrebačkog Pravnog fakulteta prof. dr. sc. Ivan Koprić, prodekanica za znanost našeg Fakulteta, prof. dr. sc. Ivana Kunda te dekan osječkog Pravnog fakulteta izv. prof. dr. sc. Tunjica Petrašević. Kao predstavnik GNK Dinamo, drugu godinu zaredom, sudionicima se obratio gospodin Mirko Barišić, predsjednik GNK Dinamo. U ime Grada Opatije sudionicima se obratila zamjenica gradonačelnika gospođa Kristina Đukić.

Svi nazočni istaknuli su važnost održavanja studentskih konferencija, promicanje sportskog prava, ali i sporta kao neizostavnog elementa za čovjekovo zdravlje. Izražen je ponos zbog suradnje studenata sva četiri pravna fakulteta, naročito nakon gotovo dvije pandemijske godine. Dva dana zanimljivih i uzbudljivih predavanja i panela mogu se pogledati na dolje navedenim poveznicama. Organizacija zahvaljuje svim predavačima i panelistima koji su iznimno profesionalno i stručno održali svoja predavanja i sudjelovanja na panelima. Trećim danom, studijskim posjetom HNK Rijeka na Rujevici, službeno je zatvorena Konferenciju.

I studenti, točnije većinski studentice u organizaciji izrazito su ponosne i zadovoljne kako je sve proteklo. U posljednjih šest mjeseci rada i truda, valjalo je prikupiti poprilično velik novčani iznos na raznim natječajima i javnim pozivima, obaviti sastanke s partnerima i sponzorima, dogovoriti sve potrebno za smještaj sudionika i predavača, odrediti teme i pozvati predavače, pripremiti popratne događaje i još mnogo toga. Uz ponekad stresne trenutke, ostvarena je zaista lijepa suradnja i stvorena su nova prijateljstva kao i buduća profesionalna poznanstva.

Ovim putem zahvaljujemo svima koji su nam pomogli u organizaciji, što sadržajno, što novčano: svim studentskim zborovima i njihovim predsjednicama i predsjednicama, a posebno našem Studentskom zboru Pravnog fakulteta Sveučilišta u Rijeci i predsjedniku Kristianu Tončiću, kao i svim ostalim sponzorima i partnerima.

Za kraj, najbolje svjedoče mnogobrojne pohvale koje se trenutno prikupljaju u anketi studenata i studentica koji su sudjelovali i koji su svojim kućama diljem Hrvatske otišli zadovoljni sa željom za ponovnim sudjelovanjem. Ne preostaje ništa drugo negoli se za dvije godine ponovno potruditi i dignuti Konferenciju na još jednu višu razinu.

Program konferencije možete pronaći ovdje, a popis organizatora i partnera dostupan je ovdje.

Za sve koji žele ponovno pogledati predavanja ostavljamo poveznice s online streama:
https://www.youtube.com/watch?v=u0Y8cG4UJVs, 1. dan
https://www.youtube.com/watch?v=GNLbyYXFSaE, 2. dan
Fotografije možete pogledati na sljedećoj poveznici:
https://drive.google.com/drive/folders/18BdvIX1EV7-XTZzaKZS9DcnDa1O8YCFR
Video studijskog posjeta Stadionu HNK Rujevica možete pogledati na sljedećoj poveznici:
https://www.youtube.com/watch?v=i11xRNStx5E

 
.