Povežite se s nama:
 
Poruka

Naslovnica

Znanstvena konferencija: „Unaprjeđenje kvalitete studiranja na pravnim fakultetima u Hrvatskoj“

Dana 26. listopada 2021. na Pravnom fakultetu u Rijeci i putem online platforme s početkom u 10 sati održana je znanstvena konferencija nastavnika i studenata sa četiri pravna fakulteta u Hrvatskoj pod nazivom “Unaprjeđenje kvalitete studiranja na pravnim fakultetima u Hrvatskoj”.

Konferencija je organizirana u okviru projekta „Providentia Studiorum Iuris -Unaprjeđenje kvalitete studiranja na pravnim fakultetima u Hrvatskoj“, financiranog iz Europskog socijalnog fonda, čiji je nositelj Pravni fakultet u Rijeci, a partneri su Pravni fakultet u Zagrebu, Pravni fakultet u Splitu te Pravni fakultet u Osijeku.

Na konferenciji su predstavljeni rezultati provedenih istraživanja u kojima je zajednički sudjelovalo više od 30 nastavnika i studenata koji se prvenstveno odnose na temu unaprjeđenja visokoškolskog obrazovanja na pravnim fakultetima u Republici Hrvatskoj i tržišta rada. Rezultati navedenih istraživanja objavljeni su u listopadu 2021. godine u Zborniku znanstvenih radova nastalih u koautorstvu nastavnika i studenata koji je predstavljen na konferenciji.


Zbornik radova sadrži  zajedničke znanstvene i stručne radove nastavnika i studenata koji se bave analizom postojećeg pravnog obrazovanja, načinima njegovog unaprjeđenja, jačanjem kliničke nastave, nastave na stranom jeziku, uspostavljanjem ravnoteže u izučavanju javnog i privatnog prava, mobilnošću nastavnika i studenata, kao i stavljanjem većeg naglaska na važnost etičkog obrazovanja za pravnu struku.

Pored nastavnog procesa, obrađene su teme koje su posvećene problemima i perspektivama studentskog predstavništva, troškovima studiranja, ali i ulozi novih tehnoloških rješenja u obrazovanju i elektroničkom poslovanju, kao i suvremenim izazovima zapošljavanja mladih pravnika.

 













 
.