Povežite se s nama:
 
Poruka

Naslovnica

Objavljena hrvatska inačica knjige o Uredbama o bračnoimovinskom režimu i imovinskim posljedicama registriranih partnerstava

U okviru projekta financiranog programom Justice EU-a EU-FamPRO, u kojemu Pravni fakultet u Rijeci sudjeluje kao partnerska institucija, objavljena je e-knjiga „Uredbe EU-a o imovinskim odnosima bračnih drugova i registriranih partnera“ u nakladništvu Pravnog fakulteta u Rijeci. Ovo izdanje je hrvatski prijevod knjige „EU Regulations on Matrimonial Property and Property of Registered Partnerships“ koju su uredile prof. dr. sc. Lucia Ruggeri, koordinatorica konzorcija Eu-FamPRO sa Sveučilišta u Camerinu, dr. sc. Agnė Limantė s Pravnog instituta Litavskog centra za društvene znanosti i doc. dr. sc. Neža Pogorelčnik Vogrinc sa Sveučilišta u Ljubljani. Autori poglavlja su znanstvenici s institucija koje čine konzorcij EU-FamPRO.

Publikacija čitateljima pruža sustavnu analizu Uredaba 2016/1103 i 2016/1104 koje predstavljaju najrecentnije izvore europskog međunarodnog privatnog prava o imovinskim odnosima prekograničnih parova i njihovog odnosa s drugim instrumentima. Cilj izdanja je pružiti učinkovit višejezičan alat za tumačenje ovih izvora pravnim praktičarima.


Autorice hrvatskog prijevoda su prof. dr. sc Ivana Kunda, doc. dr. sc. Sandra Winkler, doc. dr. sc. Martina Bajčić i doc. dr. sc. Danijela Vrbljanac, članice istraživačkog tima s Pravnog fakulteta u Rijeci, a hrvatsko su izdanje uredile prof. dr. sc Ivana Kunda, doc. dr. sc. Sandra Winkler i doc. dr. sc. Danijela Vrbljanac.

E-knjigu možete preuzeti ovdje, dok će izvornik biti dostupan na internetskim stranicama Intersentie.

Za više informacija o aktivnostima u okviru projekta EU-FamPRO, pratite profil projekta na društvenim mrežama LinkedIn i Facebook te YouTube kanal.

 
.