Povežite se s nama:
 
Poruka

Naslovnica

Završni sastanak projektnog konzorcija EU_En4s održan u Tirani 4. i 5. ožujka

Kao jedna od završnih aktivnosti u okviru projekta Diversity of Enforcement Titles in Cross-Border Debt Collection in the EU/Različitost ovršnih naslova u prekograničnoj prisilnoj naplati u EU-u – EU_En4s (br. 831628-JUST-AG-2018/JUST-JCOO-AG-2018), 4. i 5. ožujka 2022., u Tirani je održan završni sastanak na kojemu su predstavljene aktivnosti i rezultati istraživanja u okviru projekta. Prvi dan sastanka je moderirao prof. dr. sc. Eduard Kunštek s Pravnog fakulteta u Rijeci, dok su drugi dan tu ulogu imali prof. dr. sc. Vesna Rijavec, voditeljica konzorcija EU_En4s s Pravnog fakulteta Sveučilišta u Mariboru i Denis Baghrizabehi, asistent, također s Pravnog fakulteta Sveučilišta u Mariboru.

Uz prof. dr. sc. Eduarda Kunšteka, članovi ovog projekta s Pravnog fakulteta u Rijeci, kao projektnog partnera, su prof. dr. sc. Ivana Kunda, voditeljica projektnog tima s Pravnog fakulteta u Rijeci, izv. prof. dr. sc. Gabrijela Mihelčić i doc. dr. sc. Danijela Vrbljanac. Među najznačajnijim rezultatima projekta su nacionalna izvješća 11 država članica i jedne države kandidatkinje o ovrsi i ovršnim naslovima. Nacionalno izvješće o ovrsi i ovršnim naslovima u Republici Hrvatskoj koje je izradio projektni tim Pravnog fakulteta u Rijeci dostupno je ovdje.


U okviru projekta objavljeni su i osvrti na aktualna pitanja iz područja prekogranične ovrhe u obliku blogova koji su dostupni EN4S Blogu. Članovi projektnog tima Pravnog fakulteta u Rijeci tako su objavili osvrte Novelties in the enforcement on the basis of trustworthy document in Croatia i Introduction of E-enforcement in Croatia.
Za ostale rezultate projekta vidi ovdje.

 

 

 
.