Povežite se s nama:
 
Poruka

Naslovnica

Održan Skup o nogometnoj Superligi i ISU predmetu na Pravnom fakultetu

U ponedjeljak 19.12.2022. godine Sveučilište u Rijeci, Pravni fakultet je putem Centra za sportsko pravo, politike u sportu i sportsku diplomaciju te Jean Monnet katedre za EU sportsko pravo, politike u sportu i sportsku diplomaciju u suradnji s uglednim  udruženjem stručnjaka o sportu Sport&EU organizirao posljednji u nizu Okrugli stol na temu analize mišljenja Nezavisnog odvjetnika u predmetima European Superleague (C-333/21) i International Skating Union (C-124/21 P) koji se vode pred Europskim sudom u Luksemburgu. Skup je bio iznimno aktualan jer su mišljenja objavljena 15.12.2022. godine. Konačna odluka Suda biti će objavljena u proljeće 2023. godine.

Skup su uvodnim riječima otvorili dekanica Pravnog fakulteta u Rijeci, prof. dr. sc. Vesna Crnić-Grotić i dr. Borja Garcia Gracia s Loughborough University – UK, izvršni direktor udruženja Sport&EU.

Na skupu su sudjelovali dr. sc. Katarina Pijetlović, autorica prve knjige o zatvorenim sustavima natjecanja kao sto je tzv. Superliga s Manchester Metropolitan University - UK; prof. dr. sc. Miguel Poiares Maduro, bivši nezavisni odvjetnik Europskog suda u Luksemburgu, a sada dekan Catolica Global School of Law – Portugal i profesor European University Institute – Italija; Roy Vermeer, voditelj pravnog odjela FIFPro-a (Svjetskog sindikata profesionalnih nogometaša); Stuart Dykes, član upravnog odbora Football Supporters Europe (Europskog udruženja navijača); Benoit Keane, odvjetnik iz Keane Legal – Belgija te član pravnog tima koji zastupa UEFA-u u predmetu tzv. Superlige, uz domaćine i organizatore dr. Borju Garcia Garcia i izv. prof. dr. Vanju Smokvinu s Pravnog fakulteta u Rijeci, voditelja Centra i Jean Monnet katedre.
 
Skup je održani isključivo online i okupio je više od 300 sudionika iz cijeloga svijeta.

Galerija










 

 

 
.