Povežite se s nama:
 
Poruka

Naslovnica

Studenti Klinike za europsko pravo bili u trosatnom virtualnom posjetu Sudu EU-a

Dana 25. siječnja 2023., studenti Klinike za europsko pravo Pravnog fakulteta u Rijeci imali su priliku virtualnim putem posjetiti Sud EU-a. U tijeku posjeta održani su sastanci sa hrvatskim predstavnicima: prof. dr. sc. Sinišom Rodinom, sucem Suda EU-a, prof. dr. sc. Tamarom Ćapetom, nezavisnom odvjetnicom Suda EU-a, te prof. dr. sc. Vesnom Tomljenović, sutkinjom Općeg Suda EU-a.
Kroz pojedinačna predstavljanja izlagača te neformalne razgovore o njihovim iskustvima na Sudu EU-a, studenti su dobili jasniju sliku o funkciji, strukturi i radu Suda. Za svakoga tko ima želje jednoga dana raditi ondje, posebno je istaknuta potreba poznavanja francuskog jezika.
Osim sastanaka, održan je i virtualan obilazak same zgrade kako bi posjet mogao biti potpun. Iako virtualan, obilaskom je dobiven uvid u Sud EU-a kao mjesto na kojemu se posebna važnost pridaje ne samo funkcionalnosti, već i umjetnosti kao dijelu europske kulture.
Zahvaljujemo izlagačima na korisnim i zanimljivom informacijama te djelatnicima Suda EU-a za organizaciju ovog posjeta i ugodnu suradnju.

 



 

 
.