Povežite se s nama:
 
Poruka

Naslovnica

Virtualni studentski posjet Sudu EU

Dana 15. siječnja 2024. godine, Pravni fakultet u Rijeci i njegov Zavod za europsko i usporedno pravo organizirali su virtualni posjet Sudu Europske unije za studente Pravnog fakulteta u Rijeci. U tijeku posjeta održani su sastanci s hrvatskim predstavnicama: prof. dr. sc. Tamarom Ćapetom, nezavisnom odvjetnicom Suda Europske unije, te našom prof. dr. sc. Vesnom Tomljenović, sutkinjom Općeg Suda Europske unije.

Kroz pojedinačna predstavljanja izlagačica, studenti su dobili jasniju sliku o funkciji, strukturi i radu Suda. Za svakoga tko ima želje jednoga dana raditi ondje, posebno je istaknuta potreba poznavanja francuskog jezika.

Kako bi ovaj posjet mogao biti potpun, studenti su na kraju imali priliku sudjelovati u virtualnom obilasku samih zgrada i prostorija Suda Europske unije. Iako virtualan, obilazak je studentima dao uvid u Sud kao mjesto na kojemu se posebna važnost pridaje ne samo funkcionalnosti, već i umjetnosti kao dijelu europske kulture.

Zahvaljujemo izlagačicama na korisnim i zanimljivim informacijama te ostalim djelatnicima Suda Europske unije za organizaciju ovog posjeta i ugodnu suradnju.

 
.