Povežite se s nama:
 
Poruka

UEFA Football Law Programme

Sjajan uspjeh našeg Fakulteta u programima obrazovanja i znanstvenom istraživanju rezultirao je i našim izborom za novoga partnera UEFA-e u UEFA Academy programu, točnije provedbi prestižnog programa edukacije pravnika pod naslovom UEFA Football Law Programme. Riječ je o programu edukacije iz područja sportskog prava u nogometu, a namijenjen je istaknutim pravnim stručnjacima s višegodišnjim iskustvom iz europskih i svjetskih nogometnih saveza, uglednih odvjetničkih društava koji se bave zastupanjem igrača ili klubova. Program nosi 10 ECTS bodova i polaznici po završetku stječu diplomu Sveučilišta Khadir Has iz Istanbula (Turska).

Program se odvija u četiri sesije, u četiri grada, a uz švicarski Nyon (sjedište UEFA-e), gradovi domaćini uz Rijeku bit će i Lausanne (sjedište Arbitražnog suda za sport – CAS-a), Istanbul te Venecija. Suvoditelj programa i predstavnik Pravnog fakulteta u Rijeci je doc. dr. sc. Vanja Smokvina.

Time je Pravni fakultet u Rijeci odnosno Sveučilište u Rijeci postao jedan od svega deset visokoškolskih i znanstvenih institucija koje surađuju s UEFA-om u provođenju nekog od deset edukativnih programa u okviru UEFA Academy uz Université de Lausanne (Švicarska), University of St. Gallen (Švicarska), Birkbeck University of London (UK), Royal College of Physicians and Surgeons of Glasgow (UK), CDES Université de Limoges (Francuska), INEFC Institut Nacional d'Educació Física de Catalunya (Španjolska), Johannes Gutenberg Universität Mainz (Njemačka), Khadir Has University (Turska) te Università Ca' Foscari Venezia (Italija).

Potporu Pravnom fakultetu u Rijeci u provođenju programa edukacije pružaju Hrvatski nogometni savez te HNK Rijeka.

 

 
Detaljnije informacije o programu dostupne su na mrežnim stranicama UEFA-e.

Partneri:

 

   


 
.