Povežite se s nama:
 
Poruka

Sveučilišni specijalistički studij Kriminalističko istraživanje


Natječaj za upis na Sveučilišni specijalistički studij Kriminalističko istraživanje u akademskoj godini 2024./2025.
 O studiju

Sveučilišni specijalistički studij Kriminalističko istraživanje pokrenut je s ciljem da se magistrima prava, kriminalistike, javne uprave i drugih struka koje sudjeluju u kriminalističkom istraživanju i prethodnom kaznenom postupku u različitim svojstvima (kao policijski službenici, državni odvjetnici, suci, odvjetnici, inspektori i dr.) omogući stjecanje specijalističkih znanja u tim područjima. Po tome je ovaj studij jedinstven u RH. Studij traje tri semestra, s radnim opterećenjem od ukupno 90 ECTS bodova, a njegovim se završetkom stječe akademski naziv specijalist/specijalistica kriminalističkog istraživanja (spec. crim.).

Nastava je orijentirana na stjecanje praktično primjenjivih vještina, a predavanja i ispitni termini održavaju se u vrijeme koje je pogodno za studente u radnom odnosu. S obzirom na to da su subjektima koji sudjeluju u kriminalističkom istraživanju potrebna znanja i iz područja prava i iz područja kriminalistike, u studijskom programu Kriminalističkog istraživanja isprepleću se sadržaji obiju disciplina. Studentima je na raspolaganju niz izbornih kolegija, čime se mogu dodatno specijalizirati u skladu s vlastitim predznanjem, interesima i potrebama.

 
voditelj studija:
izv. prof. dr. sc. Igor Martinović
Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
 
tajnica studija:
doc. dr. sc. Iva Parenta
Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.Upute i obrasci za izradu i prijavu završnih radova (ak. god. 2023./2024.)

 
.