Povežite se s nama:
 
Poruka

Katedra za kazneno postupovno pravo

izv. prof. dr. sc. Igor Martinović
predstojnik
kabinet 14
tel.: +385 51 359 536
e-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
 
doc. dr. sc. Iva Parenta
kabinet 77
tel.: +385 51 359 678
e-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

 
 
 

 

Članovi Katedre održavaju nastavu na Integriranom preddiplomskom i diplomskom sveučilišnom studiju Pravo, Poslijediplomskom specijalističkom studiju Financijsko pravo trgovačkih društava, Poslijediplomskom doktorskom studiju iz područja društvenih znanosti, polje pravo, Preddiplomskom stručnom studiju Upravnom studiju te Specijalističkom diplomskom stručnom studiju javne uprave. Također, članovi Katedre nositelji su Poslijediplomskog specijalističkog studija Kriminalističko istraživanje, a koji se izvodi u okviru Sveučilišta u Rijeci.
 
Članovi Katedre bave se znanstvenim i stručnim radom kroz sudjelovanje u nacionalnim znanstvenim i stručnim projektima, organiziranjem znanstvenih i stručnih savjetovanja kao i izlaganjem na inozemnim i nacionalnim znanstvenim i stručnim konferencijama i skupovima. Osim organizacije i pripreme nastavne djelatnosti u okviru kolegija koje održava Katedra, članovi iste aktivno doprinose razvoju znanosti svojim publikacijama u vidu znanstvenih i stručnih radova.
 
Članovi Katedre bili su uključeni i u djelovanje radnih skupina za izradu zakonskih tekstova, saborskih odbora, državnih tijela, strukovnih udruženja i drugih organizacija na lokalnoj, državnoj i međunarodnoj razini, čime su doprinijeli usavršavanju svojih kompetencija, popularizaciji znanosti i ostvarivanju vrijednih društvenih ciljeva iz područja kaznenog postupovnog prava.

 

Izvedbeni kolegiji:

Integrirani preddiplomski i diplomski sveučilišni studij Pravo
Kazneno postupovno pravo
Prekršajno pravo
Međunarodno kazneno pravo
Kriminalistika
 
Poslijediplomski specijalistički studij Financijsko pravo trgovačkih društava
Oduzimanje imovinske koristi ostvarene kaznenim djelom
Nedozvoljena ponašanja na tržištu kapitala
 
Poslijediplomski doktorski studij iz područja društvenih znanosti, polje pravo
Kriminalistika
Poredbeno kazneno pravo
Dokazno pravo
 
Preddiplomski stručni studij Upravni studij
Prekršajno pravo
Kriminalistika
 
Specijalistički diplomski stručni studij javne uprave
Policijske ovlasti
Ovlasti pravosudne policije u penalnim ustanovama
Pravni lijekovi u upravnom postupku
Pravo izvršenja kaznenih sankcija
Prekršajno pravo u upravnom postupanju

Opširnije...

Na Katedri za kazneno postupovno pravo zaposlena su dva nastavnika: jedan u znanstveno-nastavnom zvanju redovitog profesora u trajnom zvanju, a drugi u zvanju docenta. Kolegiji koji se izvode u tekućoj akademskoj godini jesu Kazneno postupovno pravo, Prekršajno pravo i Kriminalistika, kao i više kolegija na specijalističkim i poslijediplomskim studijima. Zbog opterećenosti nastavnika, u tekućoj akademskoj godini ne izvode se Međunarodno kazneno pravo i drugi predmeti koji su se ranije izvodili.

Nastavnici su bili nositelji ili suradnici na više znanstvenih projekata (npr. Sigurnost građana u lokalnoj zajednici; Tranzicija sustava kaznenog postupka; Legal Status and Real Position of People with Mental Difficulties; Modernisation of master programmes for future judges, prosecutors, investigators with respect to European standard on human rights), od kojih su neki još uvijek su u tijeku, a u pripremi su i novi projekti. Osim rada na projektima, nastavnici su angažirani na izradi udžbenika, komentara zakona te brojnih znanstvenih i stručnih radova.

U okviru nastavne djelatnosti, Katedra najviše pozornosti pridaje izvođenju kolegija Kazneno postupovno pravo. Nastavu na tom kolegiju potrebno je redovito prilagođavati zbog zakonodavne „oluje“ uvjetovane skokovitim promjenama Zakona o kaznenom postupku. Nastavu na stručnim i poslijediplomskim studijima nastavnici prilagođavaju specifičnim potrebama konkretnog studija.

 

end faq

 
.