Povežite se s nama:
 
Poruka

Katedra za strane jezike

 
izv. prof. dr. sc. Martina Bajčić, univ. spec. iur., predstojnica
kabinet 81
tel.: +385 51 359 681
e-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
 
viša pred. Ivana Edmonds, univ. spec. educ. philol. angl. et univ. spec. paed.
kabinet 81
tel.: +385 51 359 681
e-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
 
 

 

Članovi Katedre održavaju nastavu na Integriranom preddiplomskom i diplomskom sveučilišnom studiju Pravo te Preddiplomskom stručnom studiju Upravnom studiju.

Također, članovi Katedre bave se znanstvenim i visokostručnim radom kroz sudjelovanje u nacionalnim znanstvenim i stručnim projektima, organiziranjem znanstvenih i stručnih savjetovanja te programa cjeloživotnog učenja, kao i izlaganjem na inozemnim i nacionalnim znanstvenim i stručnim konferencijama i skupovima. Osim organizacije i pripreme nastavne djelatnosti u okviru kolegija koje održava Katedra, članovi iste aktivno doprinose razvoju znanosti svojim publikacijama u vidu znanstvenih i stručnih radova.

Svakako, valja napomenuti kako su članovi Katedre ujedno i aktivni članovi strukovnih udruženja te kontinuirano rade na usavršavanju svojih kompetencija kroz različite oblike cjeloživotnog učenja. 
 

Izvedbeni kolegiji:


 

Opširnije...

Katedra za strane jezike Pravnoga fakulteta u Rijeci organizirala je brojne tečajeve stranih jezika za pravnike te je sudjelovala u organizaciji međunarodnih znanstvenih skupova. Tako je 2000. s Ministarstvom europskih integracija Republike Hrvatske organiziran prvi seminar u Hrvatskoj o pravnom prevođenju i prevođenju zakonodavstva EU-a, dok je 2013. održana interdisciplinarna konferencija o jezičnim pitanjima u pravu EU-a u svjetlu hrvatskoga pristupanja Uniji. Dugogodišnja predstojnica katedre prof. dr. sc. Susan Šarčević svojim je uspješnim radom u području pravnoga prevođenja stekla status svjetski priznate stručnjakinje. Projekti na kojima su radile članice Katedre: Znanstveni projekt Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta Republike Hrvatske (2008.-2013.) Strategije prevođenja pravne stečevine EU-a; HrZZ-a: Hrvatsko pravno nazivlje za pravne pojmove prava EU-a (2010.-2012.), međunarodni Tempus projekt „Strani jezici na području prava".

Članice Katedre sudjeluju na međunarodnom projektu sufinanciranom od Europske komisije Training action for legal practitioners: linguistic skills and translation in EU competition law (HT.4983/SI2.738977), te projektu HrZZ-a: Dinamičnost kategorija specijaliziranoga znanja (DIKA), UIP-2017-05-1769, „Unaprjeđenje znanja, vještina i stručnih kompetencija državnih i javnih službenika za zastupanje nacionalnih interesa i usuglašavanje zakonodavnih prijedloga u tijelima EU" (ESF), Pravni aspekti digitalne transformacije društva (Potpore UNIRI).

Članice katedre autorice su i urednice znanstvenih knjiga, poglavlja u knjigama te radova u uglednim domaćim i inozemnim časopisima te se usavršavaju na inozemnim sveučilištima i institutima.

end faq

 
.